Pierre Gasly: Helaas moet ik genoegen nemen met P11

Gasly Saudi Arabia

Pierre Gasly is niet tevreden met de huidige AlphaTauri en vindt het jammer dat hij genoegen moet nemen met P11 in de kwalificatie. Zijn teamgenoot Yuki Tsunoda kwam ook niet verder dan Q2 met een P13. 

De afgelopen raceweekenden zijn zwaar geweest voor Pierre Gasly en zijn team AlphaTauri. Het lukt het team maar niet om consistent in de punten te eindigen en ze moeten te vaak vechten met de achterkant van het veld. 

Droge omstandigheden zorgen voor problemen

Voor de AlphaTauri zijn de droge omstandigheden onder andere verantwoordelijk voor de problemen. Dat merkt ook AlphaTauri-coureur Pierre Gasly. "Helaas moet ik genoegen nemen met een P11. Het is al het hele weekend extreem lastig om met deze auto te rijden in de droge omstandigheden. We wisten dat we het lastig gingen krijgen op deze baan. We hebben het ook erg lastig gehad en we vonden maar geen oplossingen", vertelt Gasly tegenover de microfoon van F1.com.

Regen was nodig

De regen zorgde bij AlphaTauri voor een sprankje hoop. Het lukte ze dan ook om dichterbij te komen dan dat ze de afgelopen paar kwalficaties hebben gedaan. "Er kwam gelukkig regen en dat was het beste wat er kon gebeuren voor ons. We wisten niet of we Q1 uitkwamen maar uiteindelijk kwamen we heel dicht bij Q3. Het is een goede dag voor ons", aldus de Fransman. Hij is niet gelukkig met de performance en hoopt dan ook op een natte race. "Natuurlijk kunnen we niet blij zijn met deze performance. Als het kan gaan sneeuwen dat zou het beste voor ons zijn", grapt Gasly. "Allesbehalve droge omstandigheden is ideaal voor ons. Ik ga de hele avond een regendans doen en dan zien we het morgen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Lees ook: Yuki Tsunoda: Het halen van Q2 was lastiger dan gedacht

Lees ook: Guanyu Zhou zeer tevreden na weer een startplaats in top tien

Lees ook: Jack Doohan wint natte F2 Sprintrace

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden