Pierre Gasly: Helemaal kapot na vrijdagtrainingen

Gasly GP Spanje 2022

Pierre Gasly is na de vrijdagtrainingen "helemaal kapot". De Fransman was donderdag vanwege ziekte niet aanwezig in Monza en had vrijdag nog grote moeite met het rijden in zijn AlphaTauri.

"De eerste paar ronden voelden alsof ik in mijn gezicht geslagen werd", aldus Gasly tegenover Motorsport.com. "De afgelopen 72 uur heb ik met name op de bank of in bed gelegen. Ik wist dat het zwaar zou worden, maar ik voelde me vrijdag wel het beste deze week. Het gaat vanaf nu alleen maar beter worden, gaven de artsen aan mij aan dus zaterdag moet het beter zijn."

Grote vraagtekens

Het was allerminst zeker dat Gasly in zou stappen vrijdag, omdat de artsen eerder deze week ernstige twijfels hadden of de Fransman fit genoeg zou zijn. "Als er een donderdagtraining was, was het onmogelijk dat ik deel zou nemen. Ik was blij dat ik vrijdag kon rijden, ondanks dat ik niet helemaal fit ben. Het was genoeg om te rijden en zaterdag ben ik er helemaal weer."

Zware vrijdag

De AlphaTauri-coureur had niet zichtbaar last, maar ver naar voren positioneerde de Franse coureur zijn wagen niet. Een veertiende plek viel hem ten deel, net geen anderhalf seconde achter de Ferrari van Carlos Sainz. Wel was Gasly teamgenoot Tsunoda net te snel af. Zo moet het team hopen uit Q1 tijdens de kwalificatie te komen.

Lees ook: Genoeg opties Red Bull zonder samenwerking Porsche

Lees ook: Ongelukkig weekend voor Yuki Tsunoda

Lees ook: Vettel benadrukt: Stoppen was eigen keuze

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden