Pierre Gasly: Impact maatregelen FIA minimaal

Pierre Gasly in de garage eerste testdag Bahrein 2022

Pierre Gasly heeft zich uitgesproken over de nieuwe maatregelen van de FIA. De FIA neemt deze maatregelen tegen het porpoising, maar Gasly denkt dat de impact van deze maatregelen minimaal gaat zijn en dat de onderlinge krachtsverhoudingen niet zullen veranderen. Dit laat hij weten tegenover Motorsport.com.

Dat de FIA maatregelen zou aankondigen zat er al even aan te komen. Na protest van meerdere teams, geleid door Mercedes, moest de FIA het wel serieus nemen. Sommigen coureurs ervaren er fysiek ongemak door en dat heeft invloed op de concentratie tijdens het rijden. 

"Ik ben blij dat ze het serieus nemen"

Her en der zijn er al geluiden te horen van teams die het er niet helemaal mee eens zijn. Zo zou Mercedes gelobbyd hebben omdat zij er het meeste baat bij hebben. Pierre Gasly denkt dat het weinig invloed gaat hebben op de pikorde. "Dat zal denk ik minimaal zijn. We hebben het over dingen die heel weinig impact hebben op de prestaties van de auto’s”, aldus Gasly. Die blij is dat de FIA actie onderneemt en luistert naar de coureurs. Zeker omdat het een punt van aandacht is en het opgelost moet worden. "Ik ben blij dat ze het serieus nemen. Ze gaan proberen om zo snel mogelijk wat veranderd te krijgen. Ik ben blij dat ze de boodschap begrijpen en snel met een reactie komen, want het is echt een punt van zorg voor de coureurs. Uiteindelijk zijn wij degenen die in de auto zitten en al die klappen moeten opvangen."

Gasly Bakoe

Fysiotherapie

Op het circuit van Bakoe had bijna iedere auto last van porpoising, zo ook die van Gasly. Hij had het nog nooit zo heftig mee gemaakt en brengt dan ook regelmatig een bezoek aan zijn fysiotherapeut om de pijn in zijn rug weg te krijgen. "Wat ik in Baku voelde, heb ik nog nooit eerder gevoeld. Ik had elke dag twee keer fysiotherapie. Op maandag vloog ik in de ochtend terug en had ik nog een keer fysiotherapie, omdat mijn rug pijn deed. Zelfs nu voel ik het nog een beetje, dus ik word vanmiddag weer behandeld door mijn fysio. Het lijkt wel het nieuwe normaal, maar het mag duidelijk zijn dat we een oplossing moeten vinden puur voor de gezondheid van alle coureurs", vertelt de AlphaTauri-coureur. Normaal gesproken hebben coureurs twee keer tijdens een grand prix-weekend een fysiobehandeling. De coureurs zijn dus bezorgd om hun gezondheid. "We zijn echt niet aan het klagen om het klagen. Zo zijn we niet. We zijn gewoon bezorgd om onze gezondheid."

Lees ook: FIA neemt maatregelen tegen porpoising

Lees ook: Toto Wolff: We werken hard om gat te dichten

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Canada

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden