Pierre Gasly probeert emoties aan de kant te zetten

Pierre Gasly Mexico gp

De laatste races van het seizoen breken aan, wat betekent dat Pierre Gasly niet veel langer meer bij AlphaTauri racet. Ondanks de kansen die voor de coureur komen, ziet hij op tegen het afscheid bij zijn huidige team. Maar met een helder doel voor de rest van het seizoen, lijkt het jaar mooi afgesloten te worden.

Pierre Gasly maakt volgend seizoen de overstap naar Alpine, waar hij naast Esteban Ocon komt te rijden. Een goede stap, gezien de huidige posities in het constructeurskampioenschap. Alpine is met McLaren in strijd voor de vierde plek, waar ze momenteel goed kans op maken. AlphaTauri staat momenteel negende, en doet er alles aan om de achtste plek van Haas over te nemen.

Hechte band

Maar ondanks de kans om bij Alpine te racen, die hij met beide handen aangrijpt, komt er ook een pijnlijk afscheid bij het vertrouwde team van Gasly aan. Voor nu moet de Fransman nog even niet denken aan dit moment: "Ik probeer mijn emoties aan de kant te zetten. Die komen er zeker in Abu Dhabi, wanneer je je realiseert dat het de laatste dagen en uren met deze mensen zijn." De band die de coureur met de mensen bij AlphaTauri heeft opgebouwd, betekent veel voor hem. Vooral omdat hij meerdere jaren intensief met hen heeft doorgebracht. "Na vijf jaar is het meer dan enkel een professionele relatie. Het gaat verder dan dat. Ik ken de mechanics en de engineers persoonlijk. Je hebt brengt zo veel tijd met elkaar door. Dat wordt zwaar", vertelt hij aan F1.com.

Pierre Gasly grid walk Mexico

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Belangrijke punten

Voor het zover is, moeten er nog drie races verreden worden. En Gasly doet er met zijn team alles aan om hun doel te bereiken. Daarvoor is het nodig om met meer punten dan Haas het seizoen te eindigen. "We hebben een doel. [We staan] twee punten achter Haas. Dat team wordt het doel tot het eind van het jaar. Ik ben ervan overtuigd dat we ze kunnen pakken, als we doen wat we moeten doen. Zonder onverwachte straffen moet het lukken om punten te scoren", aldus Gasly.

Lees ook: Sebastian Vettel eert overleden Dietrich Mateschitz met speciale helm

Lees ook: FIA draait straf Fernando Alonso terug

Lees ook: Grand Prix van Mexico tot 2025 op de kalender

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden