Sebastian Vettel eert overleden Dietrich Mateschitz met speciale helm

Sebastian Vettel_Header

Sebastian Vettel eert de overleden Dietrich Mateschitz met een speciale helm tijdens de Grand Prix van Mexico. De Red Bull oprichter overleed vorige week en heeft een grote rol gespeeld in het leven van Vettel. Hij eert hem daarom met een speciale helm uit zijn Red Bull tijd. 

Sebastian Vettel rijdt dit weekend tijdens de Grand Prix van Mexico met een speciale helm. Dit doet hij om de overleden Dietrich Mateschitz te eren. De oprichter van Red Bull overleed vorige week tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Mateschitz heeft een grote rol gespeeld in het leven van Vettel en daarom eert hij de Red Bull oprichter met een speciale helm.

Speciale rol

Mateschitz heeft een speciale rol in het leven van Vettel gespeeld. In 2007 haalde hij Vettel naar, toen nog, Torro Rosso het dochter team van Red Bull. Vettel wist met dat team in 2008 in Monza de eerste overwinning te pakken, een speciaal moment voor het Italiaanse team. Niet veel later kwam hij voor Red Bull rijden. Daar heeft hij vier wereldtitels mee gewonnen en 38 overwinningen, het, tot nu toe, succesvolste verhaal van Mateschitz. Vettel heeft dan ook veel te danken aan Mateschitz. "Dietrich [Mateschitz] en ik hadden een geweldige relatie. We zaten met veel dingen op gelijke ooghoogte, ondanks het verschil in positie", aldus Vettel tijdens de persconferentie. Vettel eert Mateschitz met een speciale helm, die terug gaat in de tijd naar zijn Red Bull periode. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

Opleiding

Op de grid zijn er nog veel coureurs die hun Formule 1 carrière te danken hebben aan Mateschitz. Zij zijn gestart bij Torro Rosso en zijn doorgestroomd naar Red Bull en andere teams. Vettel denkt dan ook dat er veel coureurs op de grid stonden met een verleden bij dat team. "Ik denk dat er tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten zes coureurs op de grid stonden met een duidelijk verhaal bij Red Bull als merk, als team en met het juniorenteam", vertelt Vettel. Die vindt dat de impact die Red Bull heeft gehad ongekend is geweest. "De impact die Red Bull de afgelopen vijftien jaar heeft gehad is buitengewoon geweest. Het is eigenlijk gewoon ongekend."

Lees ook: FIA draait straf Fernando Alonso terug

Lees ook: Grand Prix van Mexico tot 2025 op de kalender

Lees ook: Lewis Hamilton: Gaan zitten voor deal na 2023

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen