Grand Prix van Mexico tot 2025 op de kalender

03-mexico-saturday4-454066

De Grand Prix van Mexico blijft in ieder geval tot 2025 op de kalender staan. Sinds 2015 staat de grand prix op de kalender en die blijft dus nog wel een paar jaar staan. Volgend jaar wordt de race weer eind oktober verreden. Dit laat de officiële kanalen van F1 weten. 

De Grand Prix van Mexico blijft tot 2025 op de kalender staan. Het circuit heeft een nieuwe overeenkomst met de organisatie van de Formule 1 en dus blijft het circuit nog wel even op de kalender. Er wordt dit weekend een opkomst van wel 350.000 mensen verwacht. Voor volgend jaar staat de Grand Prix van Mexico weer eind oktober op de kalender, van 27 tot 29 oktober.

Economische aanwinst

Tussen 2015 en 2021 heeft de race zo'n 2,443 miljoen dollar opgeleverd. Ook heeft het heel wat banen opgeleverd voor de Mexicanen, zo'n 9000. De regio zelf alleen al profiteerde er flink van, zij verdiende 768 miljoen dollar. CEO van Formule 1, Stefano Domenicali is dan ook enthousiast dat de race langer op de kalender blijft. "Ik ben blij dat ik aan mag kondigen dat de Formule 1 voor minstens drie jaar blijft racen in Mexico. Elk jaar komen er velen gepassioneerde fans op af en de atmosfeer is dan ook geweldig. Het blijft een succesvol evenement mede door Claudia Sheinbaum, Regeringshoofd van Mexico City, en Alejandro Soberon, CIE president en CEO", aldus Domenicali. Ook Sheinbaum is blij met het succes wat een Formule 1 race oplevert. "De Grand Prix van Mexico is erg belangrijk voor onze stad. Niet alleen vanwege de economische impact die het heeft, maar ook omdat miljoenen mensen over de hele wereld zien hoe mooi Mexico City en Mexico zelf is."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Grand Prix van Mexico

Dit weekend wordt de Grand Prix van Mexico weer verreden. Vorig jaar wist Max Verstappen daar te winnen. Ook dit weekend maakt de Red Bull weer kans om te winnen. Wellicht met Sergio Pérez, voor hem is het namelijk zijn thuisrace. Pérez komt namelijk uit Guadalajara, Mexico. Maar ook Ferrari en Mercedes moeten niet vergeten worden. Ondanks dat Ferrari een wat minder weekend hadden loopt hij wel hard. Mercedes lijkt na een slecht seizoen toch meer de aansluiting te vinden met Red Bull en Ferrari. 

Lees ook: Lewis Hamilton: Gaan zitten voor deal na 2023

Lees ook: Bleekemolen over GP Mexico: Gevecht tussen Red Bull, Ferrari én Mercedes

Lees ook: Williams heeft geen back-up voor Sargeant

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden