Williams heeft geen back-up voor Sargeant

door Coert Gillissen
Nicholas Latifi (CDN) Williams Racing FW44. British Grand Prix, Friday 1st July 2022. Silverstone, England.

In Austin kondigde Williams-teambaas Jost Capito aan dat Logan Sargeant in 2023 voor het Engelse team rijdt. Daarvoor moet de Amerikaan wel nog de nodige superlicentiepunten scoren. Williams heeft geen back-up, mocht het Sargeant niet lukken om in aanmerking te komen voor de cruciale superlicentie.

Om een superlicentie uitgereikt te krijgen, dient een coureur 40 punten verzameld te hebben. Op dit moment heeft Sargeant er 28. Met twee probleemloze trainingen in Mexico en Abu Dhabi krijgt hij er twee punten bij. In dat geval moet de F1-rookie in spé minstens in de top 6 eindigen van het Formule 2-kampioenschap. Op dit moment staat hij derde, maar de coureurs zitten dicht bij elkaar: Sargeant heeft slechts 18 punten meer dan de nummer 8 in het kampioenschap, en er zijn nog 39 punten te verkrijgen in Abu Dhabi. 

Logan Sargeant Williams

'Geen beoogde vervanger'

Of Logan Sargeant een Formule 1-coureur wordt moet dus voorlopig nog worden afgewacht. Gevraagd door Autosport.com of het team een concrete back-up heeft, antwoordde Capito: "We hebben geen concrete naam. Er zullen wel coureurs op de markt komen die geen stoeltje vinden en voldoende superlicentiepunten hebben. Dat zal wel goedkomen." Aan Sargeant zal het niet liggen: "Ik rijd zo hard als ik kan, op elk moment. Hoeveel punten ik nodig heb laat ik Williams uitrekenen." 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Mexico

Lees ook: Sauber vanaf 2026 Audi-fabrieksteam

Lees ook: Jack Doohan rijdt VT1 in Mexico en Abu Dhabi voor Alpine

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden