Positie Paddy Lowe bij Williams onder druk

DXlx9lHX0AAYQwt

Bij Williams houdt men de lippen vooralsnog stevig op elkaar als de renstal wordt geconfronteerd met de geruchten over een vertrek van technisch directeur Paddy Lowe. De problemen bij de Britse renstal tijdens de eerste testweek in Barcelona zullen Lowe zijn baan kosten, zo wordt gefluisterd op de paddock van het Circuit de Catalunya.

Terwijl de Formule 1-teams al druk aan het testen zijn in Barcelona moet de nieuwe bolide van Williams, de FW42, nog de eerste kilometers afleggen. Volgens teambaas Claire Williams kan er pas op z’n vroegst op woensdag worden getest. De FW42 is nog niet gereed. Het eerste voorteken dat de Britse renstal problemen had, was het afzeggen van de filmdag op zaterdag, waarna een dag later bekend werd gemaakt dat Williams de eerste testdag zou missen. Daar kwam vervolgens nog een tweede testdag bij.

Gissen naar oorzaken

Op de paddock wordt inmiddels druk gegist over de reden van de vertraging. Er zijn verschillende berichten. Er wordt gesuggereerd dat door slechte planning onderdelen te laat in productie zouden zijn genomen. Anderen melden dat de FW42 niet de stap vooruit heeft gemaakt waarop vooraf werd gehoopt. Dit zou, volgens insiders, hebben geleid dat Lowe bereid is zijn ontslag in te dienen als de teamleiding daar om zou vragen.

In onze podcast F1 Aan Tafel gaan we dieper in op de problemen bij Williams:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden