Punten voor Magnussen, drama voor Schumacher

Haas Amerika 2022

Haas kent een weekend vol ups en downs. De kwalificatie verliep niet helemaal lekker voor beide coureurs en ze moesten dan ook van achter op het veld starten. Uiteindelijk is Kevin Magnussen in de punten gefinisht, voor Schumacher had het weekend een andere wending. Door schade aan zijn auto kwam hij niet verder dan P14.

Het hele seizoen gaat voor Haas met ups en downs. In het begin leek het team veel punten te gaan scoren en zich te mengen in de top 10. Echter kregen ze al snel last van een dip, waar voornamelijk Kevin Magnussen weer uit probeert te kruipen. Hij scoorde door zijn behaalde P8 vier punten. Voor Mick Schumacher verliep de race anders. Door brokstukken werd zijn auto beschadigd en dit had invloed op zijn prestaties.

Schade

Het leek lang alsof Mick Schumacher kans had om in de punten te eindigen, helaas brachten brokstukken roet in het eten voor de jonge Duitser. De auto had dusdanige schade dat hij niet het maximale eruit kon halen. "We hadden zeker in de punten kunnen eindigen, maar we hadden brokstukken opgepikt en dat heeft schade gebracht aan onze auto. Door de schade konden we niet het maximale uit de auto halen. Dat is zeker niet geweldig, de auto voelde gewoon ruk", vertelt Schumacher tegenover F1.com.

Battle met Vettel

Uitgerekend in Amerika weet Kevin Magnussen punten te scoren. Voor Haas was dit erg belangrijk, want het was de thuisrace van het team. "Ik ben super blij dat we weer punten hebben gescoord. Het is voor het team erg belangrijk dat we juist hier punten hebben gescoord. Het is voor het team namelijk een thuisrace dus erg mooi dat het gelukt is", aldus Magnussen. Die erg veel lof voor Seabstian Vettel heeft, ondanks dat hij ingehaald werd door hem. "Hij heeft wel echt geweldig gereden, dat is wel wanneer je je realiseert dat hij een viervoudig wereldkampioen is. Ondanks dat het me chagrijnig maakt, was het geweldig om te zien", vertelt de Deen.

Dat een puntenfinish voor Haas niet vanzelfsprekend is blijkt wel, ze hebben nog steeds beperkte middelen om mee te werken. "We hebben nog steeds beperkte middelen, dus dat dit lukt is fantastisch. We waren aan het vechten met Alpine, McLaren en op het einde ook nog Aston Martin."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team)

Lees ook: George Russell: Ik heb zijn race verpest

Lees ook: Sergio Pérez blij met constructeurstitel

Lees ook: ace Gemist F1-Verenigde Staten: commentaar Olav en Jack

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden