Puntloze race voor Sauber: "Een weekend om van te leren"

door Wendy Heijting
2024 Monaco Grand Prix - Sunday Sauber

Het Sauber Formule 1-team beleefde een uitdagend weekend tijdens de Grand Prix van Monaco. Met coureurs Valtteri Bottas en Guanyu Zhou aan het stuur, eindigde het team ver buiten de punten op een circuit dat bekend staat om zijn moeilijkheden om in te halen. 

Bottas: "Gevangen in het Alonso-treintje"

Bottas eindigde de race op de dertiende plaats. Ondanks zijn inspanningen om kansen te grijpen, werd zijn race beïnvloed door een rode vlag, waardoor de gekozen startbanden niet in hun voordeel werkten. Bottas merkte op: "We probeerden kansen te benutten. Helaas hadden we pech met de rode vlag. We deden nog steeds alles wat we konden, maar we zaten vast in het 'Alonso-treintje'."

Hij benadrukte verder dat het gebrek aan tempo op het smalle en bochtige circuit van Monaco niet het volledige verhaal vertelt over de prestaties van het team. "Monaco is een beetje een buitenbeentje, dus het vertelt niet het volledige verhaal. We moeten echter wel leren van dit weekend, vooral van de kwalificatie," aldus Bottas.

 

Zhou: "Een lastige en saaie race"

Zhou, die op de zestiende plaats eindigde, noemde het zelfs "een saaie race". De enige uitdaging voor de coureur was het moment direct na de start waarbij Zhou heel goed reageerde op het incident van Pérez en beide Haas-coureurs.  Zhou reflecteerde op zijn ervaring: "Dat was een vrij penibel moment. Verder was het voor mij een saaie race. We hadden een goede strategie tot de rode vlag. Daarna zat iedereen in hetzelfde schuitje en was er geen mogelijkheid om in te halen."

Het gebrek aan tempo en de versleten banden zorgden ervoor dat Zhou een extra pitstop moest maken, wat zijn race verder beïnvloedde. "We probeerden door te gaan tot het einde, maar mijn banden waren op, dus we moesten pitten voor nieuwe banden," verklaarde Zhou. Hij benadrukte de noodzaak om aan de snelheid van de auto te blijven werken: "Een groot gebrek aan tempo. We moeten blijven werken aan onze snelheid. Monaco is een ander circuit dan normaal, maar we moeten echt iets vinden om sneller te worden."

 

 

Conclusie voor het team van Sauber

Voor Sauber was de Grand Prix van Monaco een weekend vol leermomenten. Zowel Bottas als Zhou worstelden met het tempo van hun auto's en de specifieke eisen van het circuit. Hoewel Monaco niet representatief is voor alle circuits, zal het team de opgedane inzichten moeten gebruiken om hun prestaties in de komende races te verbeteren en competitiever te worden.

 

Lees ook: Aston Martin in Monaco net buiten de punten

Lees ook: Olav Mol na overwinning Leclerc: "Mooi voor Formule 1"

Lees ook: F1 aan Tafel: Red Bull's kwetsbaarheid & Verstappen's kwaliteit

door Wendy Heijting

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden