Puntloze race voor Zhou: Wil meevechten voor punten

alonso sprint imola

Even leek het erop dat Guanyu Zhou één punt binnen zou gaan slepen tijdens de Grand Prix van Australië. Ondanks enkele inhaalacties aan het einde van de race, greep de Chinees maar net naast de punten. 

In de slotfase van de race was Zhou nog in gevecht met beide Haas-coureurs. In de 51e ronde maakte Mick Schumacher een fout waardoor Zhou er gemakkelijk voorbij kon. Ook Fernando Alonso kon hij makkelijk passeren aangezien de banden van de Alpine-coureur op waren. Toch mislukte de poging om punten te bemachtigen voor het team doordat hij als elfde over de finish kwam. 

Guanyu Zhou Australian Grand Prix - Sunday

'Blij met de resultaten tot nu toe'

In een interview met F1.com vertelde Zhou dat hij tevreden is over de progressie van de auto gedurende het weekend. "Vanuit mijn perspectief was de race pace erg goed. Daar was ik erg blij mee, maar de pitstop kwam een beetje ongelukkig voor ons uit." Volgens Zhou is track position erg belangrijk op dit circuit, maar was dat juist hetgeen wat ontbrak tegen het einde van de race. "Ik was heel hard aan het pushen, maar de bandenconditie was niet goed meer", veronderstelde de Chinees. "Uiteindelijk ben ik blij met de resultaten die we tot nu toe hebben behaald, maar ik wil de volgende keer wel graag meevechten voor de punten."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Australië

Lees ook: Carlos Sainz: DNF door stuurprobleem en inschattingsfout

Lees ook: Charles Leclerc: Overwinning mogelijk door deze auto

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden