Racing Point verlegt focus, ondanks derde plaats, naar 2021

10 nov 2020 door Hidde Wissels
190095-test-bahrain-day-1

Racing Point verlegt de focus naar volgend jaar, ondanks dat het samen met Renault en McLaren vecht om de derde plaats in het constructeurskampioenschap. Dat vertelt technisch directeur Andy Green aan Motorsport.

Racing Point is gestopt met de ontwikkeling van de huidige bolide, omdat de focus op 2021 ligt. ''We kijken nu al best een tijdje naar volgend jaar. Voor de auto van volgend jaar zijn forse aerodynamische veranderingen noodzakelijk, dus daar kijken we al even naar'', vertelt Green.

Racing Point zit midden in het gevecht om plek drie in het constructeurskampioenschap, samen met McLaren en Renault. Voor dit jaar komen er geen nieuwe updates op de auto, maar desondanks denkt Green dat de RP20 goed genoeg is om het seizoen als derde af te sluiten.

''Ik denk dat er nog meer in de auto zit en dat hebben we bij de laatste twee races ook wel laten zien met goede prestaties op de zondagmiddag'', zegt Green. ''De auto is op zondag erg snel. Met dat in gedachten gaan we kijken of we wat aanpassingen moeten doen, waarbij we misschien iets meer leunen richting de kwalificatie dan richting de race. We zijn er nog en het is spannend. We doen mee om die derde positie en het wordt een goede strijd. We kunnen terugkijken en zeggen dat we een ongelukkige periode hebben gehad en we hadden duidelijk op de derde plek moeten staan. Dat is niet het geval, maar we gaan er niet zielig om doen. We gaan door en we doen ons best.''

10 nov 2020 door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen