Radioproblemen bij Antonio Giovinazzi tijdens GP Rusland

2021-Russian-Grand-Prix_-Sunday

Antonio Giovinazzi startte in de Grand Prix van Rusland als zestiende en eindigde daar ook. Hij was één van de coureurs met een gridstraf, in zijn geval voor het verwisselen van de versnellingsbak. Maar daar hielden de problemen niet op voor de Italiaan. Hij had voor de gehele race geen contact met zijn team. 

Giovinazzi vertelt tegenover Ziggo Sport dat vanaf de eerste ronde van de race de teamradio het niet meer deed. Dat heeft het team veel punten gekost, omdat ze hem op cruciale momenten niet konden bijstaan. Teamgenoot Kimi Räikkönen pakte wel twee punten voor het team, nadat hij twee races afwezig was vanwege Covid-19.

Regenval

Geen communicatie met het team dus voor Giovinazzi. En dat terwijl aan het einde van de race een enorme chaos ontstond door de plotselinge regenval. Volgens hem was het een moeilijk race van de start tot de finish: "Geen communicatie met het team tijdens de regen was niet voordelig. Je hebt dat nodig dus het was gewoon een puinhoop vandaag."

Hoewel Giovinazzi zijn uiterste best deed was een plek in de punten onmogelijk door het gebrek aan communicatie. Geen goede uitgangspositie voor de Italiaan die mogelijk zijn stoeltje kan verliezen aan een andere coureur. Hij is nog de enige coureur op de grid die niet bevestigd is voor volgend seizoen. In de afgelopen race weekenden leverde hij goede kwalificatieresultaten, dus technologische problemen zoals deze helpen hem niet.

Lees ook: Daniel Ricciardo: “Worsteling om op de baan te blijven”

Lees ook: Verstappen vecht terug naar P2: “Niet verwacht”

Lees ook: Norris baalt als een stekker: “Wisten niet dat regen toe zou nemen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen