Ralf Schumacher over neef Mick: "In zijn positie is elke auto goed"

door Shakyra van den Heuvel
Haas Nascar Mick Schumacher

2024 zal een cruciaal jaar worden voor de rijdersmarkt in de Formule 1. Er hebben al een aantal verschuivingen plaatsgevonden waardoor er stoeltjes beschikbaar zijn voor rookies of voor coureurs die graag willen terugkeren op het hoogste niveau. Ditzelfde geldt voor Mick Schumacher. Zijn neef, Ralf Schumacher, geeft aan dat hij elk zitje moet accepteren in zijn positie. 

Afgelopen week is aangekondigd dat Esteban Ocon het team van Alpine zal gaan verlaten aan het einde van dit seizoen. Dit betekent dat er weer een nieuw zitje beschikbaar is. Er zijn enkele kandidaten beschikbaar voor dit zitje. Zo zouden Jack Doohan of Victor Martins kans maken bij Alpine, maar ook Mick Schumacher maakt een goede kans. Hij is tegenwoordig een Alpine-coureur en rijdt in het WEC. Schumacher heeft altijd laten weten dat hij graag zou willen terugkeren in de Formule 1 nadat hij eerder bij Haas heeft gereden voor twee seizoenen. 

Zijn oom, Ralf Schumacher, laat weten dat de tijd inmiddels begint te dringen voor de 25-jarige Duitser. "Het moet gezegd worden: als het dit jaar niet lukt, dan wordt het waarschijnlijk vrij moeilijk", zegt hij in een interview met Formel1.de. Momenteel is hij ook nog de reservecoureur voor Mercedes en maakt hij genoeg kilometers. Daarom ziet Ralf Schumacher nog wel kansen voor hem door de onzekerheid op de rijdersmarkt en zijn taken als simulatorcoureur van Mercedes. Volgens de jongere broer van de zevenvoudig-wereldkampioen zit Mick nog dicht op de Formule 1, maar dringt de tijd wel. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher)

"Blij met wat Mick doet"

Als het aan de Alpine F1-teambaas ligt, maakt Mick Schumacher zeker nog een kans op het zitje binnen het team. Aan de andere kant wil hij ook graag de kans geven aan een rookie zoals Doohan of Martins. Volgens Ralf Schumacher is er zeker nog hoop voor zijn neef. "Hij zegt in ieder geval dat hij erg blij is met wat Mick doet. En dat is zeker een goed visitekaartje."

De laatste tijd heeft Alpine het redelijk zwaar binnen de Formule 1. Ze hebben nog maar weinig punten kunnen behalen en zijn bezig met een flinke reorganisatie. Het is daarom de vraag of het wel een goede stap zou zijn om te gaan rijden bij het team van Alpine. "Ik denk dat het niet uitmaakt welke auto beschikbaar is: in zijn positie is elke auto goed."

Lees ook: Vasseur: "Geen spraken meer tussen rivaliteit binnen ons team"

Lees ook: Liberty Media blij met groei F1

Lees ook: Jack Doohan rijdt vrijdag in de Alpine van Esteban Ocon

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden