Jack Doohan rijdt vrijdag in de Alpine van Esteban Ocon

door Elvira Kieboom
Alpine Esteban Ocon 2024 Monaco

Alpine heeft vandaag bekend gemaakt dat reservecoureur Jack Doohan in de auto van Esteban Ocon zal rijden tijdens de eerste vrije training in Canada. Dit is de eerste keer dit seizoen dat hij plaatsneemt in de bolide. Ook is dit de eerste keer dat hij gaat rijden op Circuit Gilles-Villeneuve.

 

Waarom niet Ocon?

Na de botsing in Monaco tussen de twee Alpine coureurs gingen er veel verhalen rond over Esteban Ocon zijn positie binnen het team. Uiteindelijk maakte Ocon zelf via Social Media bekend wel te gaan rijden tijdens de race in Canada. Maar hij zal de eerste vrije training toch over moeten slaan.

Alle teams zijn verplicht om minimaal twee keer per jaar tijdens een vrije training een coureur met maximaal twee Grands Prix ervaringen te laten rijden. Alpine heeft er dus voor gekozen om reservecoureur en Alpine junior-coureur Jack Doohan deze eerste vrije training in Montréal te laten rijden in de Alpine A524.

 

Doohan heeft er zin in

Zelf geeft Doohan aan enorm uit te kijken naar de vrije training. “Ik heb zin om weer voor het eerst in 2024 te mogen rijden. Ik ga proberen er het meeste van te maken" zegt hij zelf. Op dit moment zit Doohan zonder racestoel. Vorig jaar werd hij 3e in het Formule 2 kampioenschap. Of hij volgend jaar weer zal gaan racen is nog onduidelijk. Wel is er nu een stoeltje vrij binnen Alpine voor het 2025 seizoen. En Jack Doohan is zeker een favoriet voor deze positie.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jack Doohan (@jackdoohan)

 

Nog geen duidelijkheid bij Alpine

Bruno Famin zei eerder al geen stress te hebben als het gaat om de vrije stoelen bij Alpine. Wel gaf hij aan dat zowel Jack Doohan als Victor Martins hele goede opties voor de posities zullen zijn. Ook vertelde Famin graag door te zijn gegaan met zowel Ocon als Pierre Gasly in 2025 en latere seizoenen, maar door het beëindigen van het contract tussen Ocon en Alpine is dat plan dus al van de baan. Ook Gasly zijn contract bij Alpine loopt af aan het einde van 2024. Er zijn dus nog veel onduidelijkheden binnen het team van Alpine. En het is dus nog maar de vraag wat Bruno Famin en de rest van het team gaan doen met hun coureurs vanaf het 2025 seizoen.

 

Lees ook: Vasseur: "Geen spraken meer tussen rivaliteit binnen ons team"

Lees ook: Liberty Media blij met groei F1

Lees ook: Wat wordt de volgende stap van Esteban Ocon?

door Elvira Kieboom

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden