Wat wordt de volgende stap van Esteban Ocon?

Esteban Ocon 2024

Nu bekend is geworden dat Esteban Ocon na dit seizoen Alpine gaat verlaten, kan de Fransman een interessante rol spelen op de coureursmarkt. In zijn tijd bij het Franse team is Ocon 3 keer op het podium geëindigd, waarvan 1 keer op de hoogste trede. Door deze finishes is het haast zeker dat hij volgend seizoen weer op de grid te vinden is.

Esteban Ocon verlaat na dit seizoen Alpine. Voordat dit bekend werd gemaakt sprak hij al over volgend jaar: "Het belangrijkste is dat je zo snel mogelijk zekerheid hebt." Ocon wil niet dat er iets vergelijkbaars gebeurt als in 2019, toen hij bij Force India werd vervangen door Lance Stroll. Gelukkig voor de Fransman heeft hij nu meer tijd om een plek te regelen. Zijn management, onder leiding van Toto Wolff, zal hem helpen. Wat zijn voor nu de meest waarschijnlijke scenario's?

Een geheel nieuw duo met Bearman bij Haas

Ocon weet dat hij gewild is bij Haas, nu het Amerikaanse team een plek vrij heeft. Nico Hülkenberg ruilt in 2025 namelijk Haas in voor Sauber. Naar alle waarschijnlijkheid zal Oliver Bearman een van de twee plekken bij Haas bemachtigen. Dat tweede zitje is nu nog van Kevin Magnussen, die vaak is verslagen door Hülkenberg. Of Ocon volgend seizoen voor Haas rijdt hangt af van wat teambaas Ayao Komatsu wil. Haas heeft namelijk in het verleden pech gehad met een volledig nieuw duo (denk hierbij aan Schumacher en Mazepin). 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Sauber/Audi, afhankelijk van Sainz

Het tweede stoeltje bij Sauber, dat verandert in Audi in 2026, is afhankelijk van wat Carlos Sainz besluit te doen. De Spanjaard is nu namelijk aan het twijfelen tussen Sauber en Williams. Als Sainz voor Williams kiest, is Ocon een logische tweede keuze. Het lijkt erop dat Sauber allebei hun coureurs wil vervangen. Het zou voor Ocon niet slecht zijn om voor een fabrieksteam te rijden. Echter moet hij wachten, met het risico dat hij net zoals in 2019 geen team heeft. Hülkenberg heeft nu namelijk het andere zitje.

Mercedes: lastig, maar een kans met bekenden

Het lijkt er heel erg op dat Mercedes Kimi Antonelli vast wil leggen in 2025. De Italiaan legt nu namelijk een privé-testprogramma af. In 2014 mislukte het om Max Verstappen vast te leggen, omdat Mercedes geen zitje meer had. Toto Wolff wil niet dat hetzelfde gebeurt met Antonelli. Als Mercedes twijfelt aan Antonelli, is Ocon het zeker waard. Toto Wolff is al zijn manager en Ocon is in 2015 bij Mercedes in de opleiding gekomen. De kans is echter klein, het ziet er naar uit dat Mercedes de jonge Italiaan wil laten debuteren in de F1.

Williams zit op dit moment niet achter Ocon aan; voor het team staan Sainz en Bottas bovenaan het lijstje. Ook Aston Martin zit er niet in, de kans is heel erg groot dat Stroll daar blijft. Red Bull en VCARB zullen waarschijnlijk niet van coureurs wisselen, dus dat is ook uitgesloten voor de Fransman. 

 

Lees ook: Esteban Ocon verlaat Alpine na dit seizoen

Lees ook: Pérez verlengt zijn contract bij Red Bull

Lees ook: Hoe vergaart een Formule 1-auto energie?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden