BREAKING: Sergio Pérez verlengt zijn contract bij Red Bull Racing

door Shakyra van den Heuvel
Perez belgie vrijdag 2023

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Sergio Pérez heeft zijn contract verlengd bij het team van Red Bull Racing. Hiermee blijft hij de teamgenoot van Max Verstappen voor de komende twee seizoenen. 

Sinds 2021 rijdt Sergio Pérez bij het team van Red Bull en sindsdien heeft hij al mooie dingen kunnen laten zien. Zo heeft hij meerdere overwinningen behaald en heeft hij er vorig jaar voor gezorgd dat er een 1-2 was in het rijdersklassement. Dit betekende ook de constructeurstitel voor het team van Red Bull. Pérez wordt ook wel de 'koning van de straten' genoemd, dit omdat hij altijd hele sterke races heeft op stratencircuits zoals Baku, Azerbeidzjan. "Dit is een belangrijk moment om onze line-up voor 2025 te bevestigen en we zijn erg blij dat we met Checo kunnen blijven samenwerken. Continuïteit en stabiliteit zijn belangrijk voor het team en zowel Checo als Max zijn een succesvolle en robuuste samenwerking", aldus teambaas en CEO van Red Bull Racing, Christian Horner in een officieel statement. Ook Pérez is blij dat hij zijn toekomst heeft veilig kunnen stellen bij Red Bull. "Ik ben erg blij dat ik mijn toekomst aan dit geweldige team kan verbinden. Het is een uitdaging als geen ander om voor Oracle Red Bull Racing te racen, zowel op de baan als daarbuiten. Ik ben blij dat ik hier blijf om onze reis samen voort te zetten en nog twee jaar bij te dragen aan de geweldige geschiedenis van dit team."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Onder druk

De laatste paar races lag de Mexicaan flink onder druk vanwege zijn tegenvallende prestaties. Hij stond vaak ver achter zijn teamgenoot en er waren vaak grote verschillen in racesnelheid. Toch heeft Red Bull ervoor gekozen om zijn contract voor meerdere seizoenen te verlengen. "De afgelopen races zijn zwaar geweest, er is sprake van convergentie op de grid, maar we hebben vertrouwen in Checo en kijken uit naar zijn terugkeer naar de bewezen vorm en prestaties die we zo vaak zien." Andere namen die werden genoemd voor het stoeltje van Pérez waren Carlos Sainz en eventueel Daniel Ricciardo. Het team heeft gekozen voor een vertrouwd duo die in de komende jaren nog meer prijzen voor het team moet binnenhalen. 

Lees ook: Max Verstappen rekent op uitdagend weekend in Canada

Lees ook: BREAKING: Esteban Ocon verlaat Alpine aan het einde van het seizoen

Lees ook: Ronald Molendijk en Daniëlle Geel te gast in F1 aan Tafel

 

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden