Vasseur: "Geen sprake meer tussen rivaliteit binnen ons team"

door Olav Veenhof
Carlos Sainz Grand Prix van Australië

Carlos Sainz stelt zich professioneel op ten opzichte van zijn teamgenoot. Volgens Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur hebben beide rijders respect voor elkaar. Ondanks het feit dat het al zeker is, dat Sainz na dit seizoen niet meer voor Ferrari zal rijden, is zijn relatie met Charles Leclerc nog steeds goed.

Door het aantrekken van Lewis Hamilton werd Carlos Sainz richting de uitgang geduwd bij Ferrari. Met het vertrek van Esteban Ocon wordt deze geruchtenmolen alleen maar groter, maar alle randzaken zorgen niet voor minder focus volgens teambaas Frédéric Vasseur. "Hij is een echte professional", zo laat Vasseur weten tegenover Motorsport.com. "Hij begrijpt de situatie en zet zich ondanks alles volledig in voor het team. Dat is echt bewonderenswaardig." Vasseur is ervan overtuigd dat Sainz tot het einde van 2024 een waardevolle bijdrage zal blijven leveren aan Ferrari.

Rivaliteit bij Ferrari

Ondanks de onzekere toekomst over zijn eigen carrière, blijft Sainz zich dus concentreren op het behalen van het beste resultaat voor Ferrari in 2024. De Fransman benadrukt dat er geen sprake is van rivaliteit tussen Sainz en Leclerc. "Ze hebben een goede relatie en respecteren elkaar. Ze weten allebei dat ze samen moeten werken om Ferrari succesvol te maken. Het vormt echt een belangrijk onderdeel van de prestaties, en ik ben er vast van overtuigd dat ik liever twee sterke coureurs heb dan een eerste rijder en een tweede rijder."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

Twee goede rijders nodig

Aan de andere kant weet de Ferrari-teambaas ook dat hij met Leclerc en Hamilton twee potentiële nummers één in zijn team te managen heeft. Hij verwacht echter geen problemen met het nieuwe duo, mochten zij strijden om de titel in 2025. De Fransman vind het juist goed om twee sterke coureurs te hebben. "Je kunt je voorstellen dat twee coureurs meer kans bieden om punten voor het team te behalen. Ik ben ervan overtuigd dat de kans om punten te scoren met twee goede coureurs veel groter is dan met anderhalf."

 

Lees ook: Liberty Media blij met groei F1

Lees ook: Wat wordt de volgende stap van Esteban Ocon?

Lees ook: BREAKING: Sergio Pérez verlengt zijn contract bij Red Bull Racing

 

 

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden