Red Bull Racing: "We gaan beter om met graining"

Pérez China 2024

Sergio Pérez en Max Verstappen denken dat hun Red Bull minder last zal hebben van graining in China. Het oprullen van de banden door slijtage bij te hoge temperaturen was een plaag voor het Oostenrijkse team in Australië, maar dat is nu dus verholpen.

Hoewel Red Bull nog steeds hét dominante team binnen de Formule 1 is, zagen we in Australië een mindere dag. Het hele weekend op Albert Park klaagden Verstappen en Pérez over graining op de voorbanden. Volgens Sergio Pérez was het de hoofdoorzaak dat hij geen pace had en Ferrari een 1-2 kon pakken.

Leren van verleden

Dat was toen. De Red Bull-rijder denkt dat door de ervaring in Melbourne het team uit Milton Keynes beter in staat is om het probleem aan te pakken. "Er zijn zoveel onzekerheden met het asfalt, er is al vijf jaar niets gebeurd," zei Pérez tegenover Motorsport.com toen hem werd gevraagd of graining weer een obstakel zou kunnen worden voor Red Bull in China. "We hebben veel geleerd van Melbourne, we hebben enig inzicht in de dingen die we daar hebben gedaan, dus we moeten gewoon optimistisch blijven."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Verschillende inzichten in China

Max Verstappen had ook last van graining. Toch benadrukte de Nederlander dat het technische circuit van Shanghai genoeg verschilt van Albert Park. Hij denkt dat het verstandig is om het weekend niet met te veel vooroordelen over de pace van Red Bull in te gaan. "Ik denk niet dat Australië hetzelfde is als hier. Australië had veel meer snelle bochten. Hier zijn er meer langzame bochten, de karakteristieken van het circuit verschillen. We moeten gewoon afwachten", aldus Verstappen.

 

Lees ook: Lance Stroll op kop tijdens eerste vrije training in China

Lees ook: Mercedes-junior Antonelli maakt eerste meters in F1-auto: "Genoot van elke seconde"

Lees ook: "Drive and survive", de vijf titels van Juan Manuel Fangio

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden