Regenboog verdwijnt uit We Race As One-initiatief F1

door Coen Versteeg
mercedes-pool-safety-car

De Formule 1 heeft haar doelen rondom de We Race As One-campagne aangepast. De regenboog-branding gaan we als gevolg daarvan niet meer terugzien. 

De We Race As One-campagne was opgezet om aandacht te vragen voor de strijd tegen COVID-19 en wereldwijde discriminatie. De regenboog werd gebruikt als symbool om verschillende gemeenschappen samen te brengen. Nu de doelen zijn verschoven, verdwijnt ook de regenboog-branding. De branding was te zien op de auto's van teams, de safety car en op borden langs de baan.

Hoewel ze stoppen met de regenboog-branding, blijft er voorafgaand aan elke race een moment van bezinning gehouden worden. "We zijn van plan om dit seizoen voor de start van elke race een moment in te plannen, om onze steun voor belangrijke kwesties te tonen. We zullen dit voor het begin van het seizoen met de coureurs en de teams bespreken", laat de Formule 1 weten.

Nieuwe doelstellingen

"Hoewel de COVID-19-pandemie een voortdurende strijd is, focussen we met het platform op drie kerndoelen. Die doelen zijn duurzaamheid, diversiteit, en gemeenschap. Deze gebieden zijn een prioriteit voor de sport waar al vooruitgang is geboekt, maar waar de komende maanden en jaren meer verplichtingen moeten worden nagekomen", zei de CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali, op de website van de Formule 1

De Formule 1 wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Met deze plannen laat de Formule 1 aan de buitenwereld zien, dat het niet een "vieze" sport is zoals velen denken, maar een sport die juist erg bezig is met het klimaat.

Ook wil de Formule 1 minderheidsgroeperingen helpen door stages aan te bieden en door beurzen te financieren voor getalenteerde technische studenten met kansarme achtergronden.

Lees ook: F1 stemt in met doorgaan Portugese Grand Prix in 2021

Lees ook: Olav Mol: “Belangrijk dat engine freeze doorgaat”

Lees ook: Nieuwe F1-bolides 2021: Waar en wanneer worden ze onthuld?

Lees ook: Ferrari kijkt naar revolutionair motorontwerp voor 2022

door Coen Versteeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden