Renault gediskwalificeerd na Grand Prix van Japan

69824758_173062287193728_3802168958250230311_n

De FIA heeft Racing Point in het gelijk gesteld, waardoor Renault de punten van de Grand Prix van Japan kwijt is. Na de race op het circuit van Suzuka tekende Racing Point protest aan. Het Franse team zou namelijk werken met een geautomatiseerde rembalans.

Volgens de stal uit Silverstone heeft Renault op Suzuka gebruik gemaakt van een illegaal systeem dat de rembalans in de RS19 automatisch regelt. Met dit systeem – in het document van de FIA de pre-set lap distance-dependent brake bias adjustment system genaamd – hoeven de coureurs niet meer elke raceronde handmatig op hun stuur de rembalans aan te passen en dat scheelt een hoop handelingen in de cockpit.

Omdat het dossier erg complex was en Renault meer tijd nodig had om zich te verdedigen, deed de FIA niet gekijk uitspraak. De autosportbond nam de elektronica en stuurwielen van beide Renault-coureurs in beslag en stelde een onderzoek in.

Renault verliest door de diskwalificatie negen belangrijke punten in het constructeurskampioenschap. Daniel Ricciardo finishte de Japanse Grand Prix als zesde en Nico Hülkenberg veroverde de tiende plaats.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden