Renault legt Jack Aitken vast als reservecoureur

1920x1080-Jack-Aitken-Renault-2018

Jack Aitken is komend seizoen de reservecoureur van de Formule 1-renstal van Renault. De Brits-Koreaanse rijder is de opvolger van Sergey Sirotkin, die de overstap heeft gemaakt naar Williams.

De 22-jarige Aitken zal tijdens het seizoen ook actief zijn in de Formule 2. Daarnaast is Artem Markelov aangetrokken als test- en ontwikkelingsrijder met de nadruk op simulatorwerk in de fabriek in Enstone. Ook de Rus zal dit seizoen rijden in het Formule 2-kampioenschap. Het tweetal zal de vaste coureurs Nico Hülkenberg en Carlos Sainz jr. gaan ondersteunen.

Kloof dichten

Renault presenteerde dinsdag de nieuwe bolide voor komend seizoen, de RS18. De renstal wil de kloof met de topteams verder dichten na investeringen in personeel en faciliteiten.

"We zitten als team in de lift", zegt Jerome Stoll, president Renault Sport Racing. "Enstone is een nieuw leven ingeblazen en het personeelsbestand is al met meer dan 35 procent toegenomen. Ik ben ervan overtuigd dat het derde jaar ons een stap dichter bij het langetermijndoel zal brengen: het winnen van races en het meestrijden om de wereldtitels."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen