Renault: ‘Red Bull liegt over Honda-krachtbron’

AP-1V9C8655W2111_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Renault-teambaas Cyril Abiteboul is van mening dat Red Bull Racing veel te positief is over de krachtbron van Honda. Volgens Abiteboul verdraait het Oostenrijkse team de feiten over de Japanse motor en is de power unit van Renault nog steeds sterker.

Sinds de scheiding tussen Renault en Red Bull laten beide kampen geen moment onbenut om met modder te gooien. Red Bull benadrukt keer op keer dat Honda een grote stap voorwaarts is, terwijl de Fransen dit weer net zo hard ontkrachten. "Honda ligt nog altijd zo’n 25 pk achter ons. Ik weet wat Red Bull allemaal vertelt, maar de feiten worden niet goed weergegeven en ze manipuleren de data. Honda heeft zich niet veel meer ontwikkeld. Het afgelopen seizoen lagen ze achter ons en dat is nog steeds zo”, laat de teambaas van Renault aan Motorsport-Magazin weten.

Abiteboul reageerde in Motorsport-Magazin op de uitlatingen van Red Bull-topadviseur Helmut Marko, die liet weten dat Honda duidelijk een stap in de goede richting is. De Oostenrijker wilde niet reageren op de beschuldigingen van Abiteboul. “Volgend jaar zullen we zien waar we staan. Komend seizoen zal het allemaal heel duidelijk worden”, aldus Marko tegen Motorsport-Magazin.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen