Renger van der Zande tweede in IMSA-race Long Beach

IMG_7657

Renger van der Zande is tweede geworden in de IMSA-race die dit weekend werd verreden op Long Beach. De race verliep niet soepel voor Van der Zande, maar desondanks was het resultaat erg positief. Tegenover Grand Prix Radio doet hij zijn verhaal.

De race verliep positief voor het team van Chip Gannasi Racing. De teamgenoot van Van der Zande, Kevin Magnussen, begon goed aan de race en pakte na drie rondes al de leiding. Kort daarna ging het fout voor Magnussen. "De ronde daarna raakte hij heel hard de muur. We hadden daardoor veel schade aan de auto. Dat was jammer, maar we hadden daardoor wel een heel hoge topspeed, omdat de achtervleugel zowat op de grond hing. Ook lag de hele zijkant eraf en moesten we wel echt overleven", liet Van der Zande weten.

IMG_7656-700x467
Foto: Renger van der Zande

Positief vooruitzicht

Desondanks kwam Van der Zande toch goed mee en wist hij als tweede te finishen. Van der Zande is daarom ook positief over de pace van de auto. "Dit geeft ook aan dat we met een hele auto kans hadden om de overwinning te pakken. So be it en op naar de volgende. Hopelijk kunnen we tijdens de laatste race van het jaar wel nog winnen."

Luister de hele update van Renger van der Zande op Grand Prix Radio!

Lees ook: Renger van der Zande vijfde in 24 uur Le Mans

Lees ook: Olav Mol: “Goed team laat coureur de call maken”

Lees ook: Pérez: “Veilig gespeeld, maar geen voordeel”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden