Ricciardo over GP van Australië: Hopelijk kunnen we een show maken!

10-saturday-monza

McLaren is het Formule 1-seizoen moeizaam begonnen. Het team uit Woking scoorde slechts zes punten in de eerste twee races en heeft momenteel een achtste plek bij de constructeurs. Vooruitblikkend op de Grand Prix van Australië zien coureurs Daniel Ricciardo, Lando Norris en teambaas Andreas Seidl de mogelijkheid voor goede resultaten.

Voor Ricciardo is de race in Australië altijd bijzonder vanwege de vele aandacht van zijn thuispubliek: "Het is goed om weer thuis te zijn! Ik ben meer dan opgewonden om weer de baan op te gaan in Melbourne. Er gaat niets boven een thuispubliek, en de Australische fans behoren tot de beste van de wereld." De Australiër zegt ook erg te spreken te zijn over de aanpassingen op Albert Park: "Het zal ook leuk zijn om de nieuwe layout zelf uit te proberen, vooral de bocht naar rechts lijkt me snel."

Show

Toch zijn er genoeg verbeterpunten volgens Ricciardo: "Het einde van mijn race in Jeddah was frustrerend, maar het was bemoedigend om te zien dat het harde werk van het team zich beetje bij beetje begint uit te betalen. Er waren veel positieve punten te halen uit het weekend en ik zit een stuk comfortabeler in de auto. We hebben nog een lange weg te gaan, en we zijn gefocust op onze taak. Laten we teruggaan, zo hard vechten als we kunnen en hopelijk een beetje show maken!"

Debuut in 2019

Ricciardo's teamgenoot Lando Norris kijkt ook uit naar de race in Australië die bijzonder blijkt voor de Engelsman: "Het is een speciale race voor mij, want ik debuteerde er in 2019 en door de pandemie hebben we er sindsdien niet meer geracet, dus ik heb hard gewerkt in de sim om weer op snelheid te komen met het circuit, vooral met de nieuwe veranderingen." Ondanks de teleurstellende resultaten tot nu toe zegt Norris vooruitgang te zien bij zijn team: "De race in Jeddah liet zien welke kleine stappen we hebben gezet, maar we hebben nog een lange weg te gaan. De punten waren een mooie beloning voor het harde werk van het team. Als team werken we hard om de auto te ontwikkelen en meer prestaties te leveren."

Daniel's eerste thuisrace met McLaren

Mclaren-teambaas Andreas Seidl blikt ook vooruit: "Het team en ik zijn enthousiast om na een paar jaar weer terug te zijn in Australië, vooral omdat het Daniel's eerste thuisrace met McLaren is." Ook kijkt de Duitser uit naar de nieuwe layout van het circuit: 'Er zijn een aantal belangrijke veranderingen aan het circuit doorgevoerd sinds we hier in 2019 voor het laatst hebben geracet, met de verbreding van de ingang van sommige bochten en de verandering van de oude chicane in een snelstromende rechterbocht. Het zal geweldig zijn om te zien hoe de nieuwe reglementaire auto's hierop reageren, want het zou moeten zorgen voor spannende races en goede gevechten op de baan", zo sluit hij af.

Lees ook: F1 aan Tafel: "Hamilton gaat stoppen"

Lees ook: Nieuwe carriére Valentino Rossi van start

Lees ook: DTM-debuut voor Sebastien Loeb

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen