Richard Verschoor over droomstart Formule 2-seizoen

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Richard Verschoor is bijzonder sterk gestart aan zijn seizoen in de Formule 2. In Bahrein zorgde de Nederlander voor een verrassende overwinning. In Saoedi-Arabië eindigde hij nogmaals op het podium. Daardoor staat hij tweede in de tussenstand.

Dit is zeker een droomstart voor Verschoor, die uitkomt voor het team van Trident. Het team had tot dit seizoen nog nooit gewonnen in de Formule 2. En het meestrijden om de titel is nog nooit door iemands hoofd gegaan. “Eerlijk gezegd, niet echt. Het is niet dat ik niet in ons geloofde, maar ik ben heel Nederlands en heel realistisch”, zegt Verschoor tegen de website van de F2.

Verschoor actie Bahrein 2022

Goed gevoel 

Verschoor heeft al wekenlang een goed gevoel over Trident. Hij geeft aan dat het allemaal begon bij goede tests en zijn gevoel werd versterkt na de resultaten in de eerste wedstrijden. “Ik zie niet in waarom het de volgende paar races niet zo gaat. We zijn nu op drie circuits geweest en de auto voelde op alle drie heel goed aan. Het geeft mij en het team veel vertrouwen.”

Bekers erbij

Vorig seizoen was Verschoor actief voor MP Motorsport tot hij vroegtijdig het seizoen moest verlaten vanwege een tekort aan sponsoring. Met dit team won hij op Silverstone. “Ik heb na twee ronden al een trofee meer dan vorig jaar. Ik heb graag wat bekers erbij: het houdt mij en het team gemotiveerd. We zijn blij, we doen ons best en kijken nu al uit naar de volgende race.”

Lees ook: Pierre Gasly: klassieke races moeten op de kalender blijven

Lees ook: Mike Krack verdedigt Vettel na Australische crashes

Lees ook: Toto Wolff: Test met Romain Grosjean gaat plaatsvinden

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden