Rinus van Kalmthout blij met podium, maar "zege was mogelijk"

Rinus van Kalmthout intvu

Rinus van Kalmthout is de belangrijke meimaand gestart met een derde plaats bij de Grand Prix van Alabama, op Barber Motorsports Park. Aan de ene kant is de Hoofddorper blij met zijn podiumplaats, maar een overwinning had er zeker ingezeten, denkt van Kalmthout. 

Gestart vanaf pole position controleerde Veekay de wedstrijd, tot de laatste serie pitstops. Op weg naar de pitingang werd Veekay lichtelijk in de weggezeten door Jimmie Johnson en daardoor kon Patricio O'Ward aansluiten. Toen ze de pitstraat verlieten zat de Mexicaan vlak achter de Nederlander, maar O'Ward kreeg zijn banden sneller op temperatuur en kon van Kalmthout buitenom passeren. 

Conservatief

Nadat Alex Palou zijn pitstop had gemaakt, kwam hij voor Veekay de baan op en dus kwam de Ed Carpenter Racing-coureur als derde over de meet. Aan de ene kant is van Kalmthout blij met zijn eerste podium van het seizoen, maar toch is er een gevoel bij hem dat een overwinning mogelijk was. "Bij de tweede en laatste pitstop was het eigenlijk een soort dragrace vanuit de pitstraat en helaas verloor ik die. Ik was iets te conservatief bij het remmen in de outlap, waardoor Pato mij kon passeren", tekende Veekay op.

Rinus van Kalmthout Babrer

Goed begin

"Zonde", concludeert de Nederlander. "Maar het is fantastisch om weer te mogen genieten van een podiumceremonie. Al met al een bijzonder goed weekend voor ons en een veelbelovende start van de belangrijke meimaand", besluit van Kalmthout.

Lees ook: Van Lennep en Bleekemolen te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Horner: wederzijds respect tussen Verstappen en Leclerc

Lees ook: Eerste TCR races voor Tom Coronel achter de rug

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden