Rinus VeeKay start nieuw IndyCar-seizoen vanaf P4

door Coert Gillissen
10-saturday-monza

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout heeft zich als vierde gekwalificeerd voor de openingsrace van het nieuwe IndyCar-seizoen. Scott McLaughlin pakte een sensationele pole position en deelt de eerste startrij met Penske-teammaat Will Power. 

Voor McLaughlin is het zijn eerste pole position sinds hij vorig seizoen zijn debuut maakte in de IndyCar Series. In dat debuutseizoen wist hij zich slechts één keer in de top-10 te kwalificeren. Will Power moest genoegen nemen met de tweede startplek, nadat hij negen van de 12 vorige pole positions in St. Pete had gepakt. Colton Herta deelt de tweede startrij met VeeKay, na een knappe kwalificatie van de 21-jarige Nederlander. Romain Grosjean rondt de top 5 af. 

Opsteker voor VeeKay, teleurstelling voor Palou en McLaren

Voor VeeKay is deze sterke kwalificatie een opsteker. Nadat de Hoofddorper vorig jaar zijn eerste overwinning pakte in Indianapolis, wist hij slechts twee keer in de top 15 te finishen. Waar VeeKay uitblonk, stelde regerend kampioen Alex Palou enigszins teleur met een tiende plek. Ook de nummer drie van vorig seizoen, Patricio O'Ward van Arrow McLaren SP, had een matige run en start de race vanaf P16. 

De Firestone Grand Prix van St. Petersburg start zondagavond om 18.30u.

 

Lees ook: De nieuwe Alfa Romeo 42C 

Lees ook: Mattia Binotto: "Wij zijn niet de snelste"

Lees ook: Alexander Albon: "Auto ziet er goed uit"

door Coert Gillissen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden