Mattia Binotto: Wij zijn niet de snelste

door Tim Koenders
alonso sprint imola

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, verwacht niet dat het team de snelste auto heeft in 2022. Ondanks meer tijd in de windtunnel dan Red Bull en Mercedes en een positieve testweek in Barcelona ziet de Italiaan het nog niet zo rooskleurig.

Ferrari heeft een aantal lastige jaren achter de rug. Het team was niet zo competitief als normaal en in plaats van strijden om de overwinning vocht het team voor punten. In 2021 leek het weer de goede kant op te gaan voor het Italiaanse team. Het team versloeg McLaren en eindigde als derde in het constructeurskampioenschap. De weg terug naar de top is ingezet en het seizoen in 2022 begon met een goede testweek. Ferrari sloot met 439 ronden de testdagen als meest productieve team af. Op dag twee reed Leclerc de snelste tijd, al zegt dat niet zoveel. Toch verwacht Binotto niet dat het team de snelste zal zijn in 2022.

Extra windtunneltijd levert niet veel op

“Zo heel veel win je niet met de extra tijd in de windtunnel. Het is belangrijk dat je zo efficiënt mogelijk met die tijd omgaat.” Dat liet Binotto weten tegenover Motorsport.com. “Ik verwacht dat de verhoudingen tussen team zeker anders zullen zijn. Toch denk ik niet dat wij de snelste zijn in 2022.” Verder laat de teambaas weten erg blij te zijn met de stappen die het team de laatste jaren heeft gezet.

Lees ook: F1 aan Tafel over nieuwe bandenregels: Dit wordt interessant

Lees ook: Hamilton steunt beslissing om te stoppen met knielen

Lees ook: Vettel duidelijk: Ik race niet in Rusland

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen