Robert Kubica: ‘Ook Bahrein wordt een lastig weekend’

Kubica-1

Robert Kubica beleeft nog weinig plezier aan zijn comeback in de Formule 1. Williams was in Melbourne met afstand de langzaamste en door een gebrek aan reserveonderdelen was het team uit Grove na de eerste vrije training niet in staat om de kapotte vloer van de Pool te vervangen.

Voor de tweede race van het seizoen verwacht Kubica geen verbetering. “Ik denk dat we realistisch gesproken opnieuw geen makkelijk weekend tegemoet gaan. Het is voor ons ook geen makkelijke situatie omdat we beperkt zullen zijn wat reserveonderdelen betreft”, laat Kubica aan Motorsport.com weten.

Voor Kubica en George Russell is het zaak om tijdens het raceweekend niet al te veel risico te nemen. “Het team probeert ons de best mogelijke wagen te geven, maar je wil met verse onderdelen aan een weekend beginnen en wat extra onderdelen achter de hand hebben. We komen al snelheid te kort en een gebrek aan onderdelen maakt het nog lastiger. Als we morgen over de kerbs gaan is er een risico dat je de wagen beschadigt en dan heb je geen onderdelen om de wagen te herstellen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen