Robert van Overdijk in Bahrein voor meeting promotors en FOM

3639737

Algemeen directeur van CM.com Circuit Zandvoort Robert van Overdijk is aanwezig in Bahrein tijdens de testdagen. Jack Plooij sprak met hem vlak nadat hij bij het kantoor van de FOM (Formula One Management red.) kwam. Volgens Van Overdijk is een verlengend contract voor de Grand Prix van Zandvoort nog niet getekend maar is er wel veel besproken met andere promotors van Grands Prix. 

"Ik heb allerlei geruchten gehoord, ik heb zelfs 2040 gehoord" laat Van Overdijk desgevraagd weten aan Grand Prix Radio. "We zitten hier gewoon bij elkaar, dat gebeurd één keer per jaar tijdens de wintertest met alle promotors." De algemeen directeur zegt dat het gesprek vooral is om elkaar te ontmoeten omdat het weer mocht voor de eerste keer in twee jaar. Ook vertelt Van Overdijk dat hij graag van de FOM wilde horen wat de plannen zijn voor dit jaar maar ook voor de komende jaren. "FOM wil van ons horen hoe wij de toekomst zien, je merkt ook dat de promotors onderling leuk met elkaar omgaan." De promotors van de nieuwe Grand Prix van Miami waren ook bij deze meeting aanwezig. "Ik heb vandaag die gasten van Miami ontmoet, nou dat wordt helemaal de bom." zegt hij enthousiast.

RBR Miami

Delen met andere promotors

De ceo van het Zandvoortse circuit zegt dat zij vooral bevraagd worden over het mobiliteitsplan, de fan-engagement en de gekte op de tribune. "We delen het ook gewoon maar willen ook van andere partijen wat horen, of het nou Miami is of hier in Bahrein, ik vind de faciliteiten top. Je ziet mij bij FOM naar buiten komen, het zijn een soort één op één gesprekjes over allerlei zaken die veel praktischer zijn dan het via videobellen te doen, het helpt enorm." 

Nederlandse supporters juichen Max Verstappen aan op Zandvoort 2021

"Regio moet nu profiteren van Grand Prix"

Het duurt niet lang meer voor de Grand Prix van Zandvoort weer plaatsvindt. Het lijkt erop dat eind maart de coronamaatregelen eraf gaan en er dan eindelijk een mooi evenement opgezet kan worden aan de buitenkant. "Van binnen was het al prachtig en we hebben altijd geroepen dat we graag willen dat de hele regio ervan profiteert, dus niet alleen Zandvoort maar ook de gemeenten eromheen." aldus Van Overdijk. Hij zegt tevens dat de omliggende gemeenten enorm pech hadden dat er binnen de hekken van alles mogelijk was en daarbuiten niet. "Het ziet er naar uit dat we nu schitterende side-events kunnen organiseren, dat wordt gedaan door de stichting Zandvoort Beyond, waar we ook betrokken bij zijn. We vinden het als Grand Prix belangrijk dat er een enorm draagvlak blijft binnen de brede regio maar de fantastische Zandvoortse ondernemers gunnen we ook gewoon niet alleen hun plezier, maar ook hun omzet in dat weekend", sluit de ceo af.

Lees ook: Yuki Tsunoda blij na productieve dag

Lees ook: Lewis Hamilton: last van wind en porpoising

Lees ook: Max Verstappen onder indruk van nieuwe Ferrari

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden