Romain Grosjean: Masi nam juiste beslissing in Abu Dhabi

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Voormalig Formule 1-coureur Romain Grosjean heeft genoten van het spannende slot van het F1-seizoen 2021. De Fransman neemt het ook op voor wedstrijdleider Michael Masi, die na de race in Abu Dhabi veel te verduren kreeg aan kritiek na zijn omstreden beslissing.

Grosjean is tegenwoordig actief in de Amerikaanse IndyCar-raceklasse. Hij vindt dat Masi 'de juiste beslissing heeft genomen' in Abu Dhabi toen de wedstrijdleider ervoor koos om het veld nog één ronde te laten racen, zo laat hij aan RaceFans weten.

'Ik heb ontzettend genoten. Mijn hart ging heel hard tekeer. Maar je kunt er op meerdere manieren naar kijken', zegt de oud-F1-coureur. "Het was gek geweest als hij (Masi, red.) de gelapte auto's er tussenin gelaten had. Voor Lewis was het hoe dan ook geen fijne beslissing, maar als fan en voor de sport heeft Masi volgens mij de juiste beslissing genomen. Ik denk ook niet dat het leuk was geweest als het kampioenschap zou eindigen onder de safety car."

Grosjean - Indy
Foto: IndyCar Media

'Verstappen verdiende het kampioenschap'

De Fransman vond het naar eigen zeggen 'vet' om te zien hoe Verstappen en Hamilton konden vechten zo aan het einde van de race. Wel wil Grosjean één ding duidelijk maken: "Mensen lijken soms wel te vergeten dat een kampioenschap beslist wordt over 22 races, niet over één ronde. Verstappen verdiende het kampioenschap."

Lees ook: Functie Michael Masi binnen organisatie FIA aangepast

Lees ook: Formule 1-circuit Miami krijgt steeds meer vorm

Lees ook: Terugkeer Hamilton zou afhangen van resultaten FIA-onderzoek

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden