Romano Fenati brengt zichzelf weer in opspraak

181118_Fenati

Volgens Italiaanse media heeft Romano Fenati zich weer in de nesten gewerkt. De motorcoureur zou afgelopen vrijdagavond op de A14 bij zijn woonplaats Ascoli niet alleen te hard hebben gereden met zijn Audi Q3, maar ook een stopteken van de politie hebben genegeerd, ambtenaren in functie hebben beledigd en zich hebben verzet bij aanhouding.

De lokale krant Il Resto del Carlina meldt dat Fenati vrijdagavond rond 22.00 uur op hoge snelheid een politiepatrouille passeerde. De politie zette daarop de achtervolging in en gaf Fenati een stopteken, maar hij reed nog kilometers lang door voordat hij stopte. Toen de agenten hem aanspraken op zijn gedrag en om zijn papieren vroegen, weigerde hij die aanvankelijk te geven en zette hij een grote mond op. Daarop werd Fenati aangehouden, waartegen hij zich opnieuw verzette.

Fenati verklaarde op weg te zijn naar zijn opa die in het ziekenhuis was opgenomen met hartklachten. Hij kreeg een boete van 80 euro voor de snelheidsovertreding, maar zal zich binnenkort nog moeten verantwoorden voor het negeren van een stopteken en beledigen van een ambtenaar in functie.


De motorcoureur heeft net een tweede – of eigenlijk derde – kans heeft gekregen door te mogen terugkeren in de Moto3 als zijn schorsing er op zit in februari. Je zou dan mogen verwachten dat hij zich voorbeeldig gedraagt en zich gedeisd houdt. Of het gedrag van Fenati nog consequenties heeft voor bijvoorbeeld het terugkrijgen van zijn racelicentie per 15 februari, is nog niet duidelijk.

Zie ook
‘Remmenknijper’ Fenati keert terug in Moto3

Racelicentie Fenati ingetrokken door Italiaanse federatie

Gediskwalificeerde Moto2-coureur Fenati ontslagen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden