Ronald Molendijk in F1 aan Tafel: F1 heeft te veel restricties

door Tim Koenders
fia-blue-flag-1280

Ronald Molendijk is van mening dat de Formule 1 veel te veel restricties heeft. Dat liet de dj en producer weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Sinds het seizoen in 2021 kennen we in de Formule 1 een budget cap. Teams mogen niet meer zo veel geld uitgeven als dat ze zelf maar willen. Het idee hierachter is om het veld dichter bij elkaar te brengen aangezien de topteams een te grote voorsprong hadden ten opzichte van de teams achterin het veld. De kleinere teams in de Formule 1 staan uiteraard volledig achter de nieuwe regels.

QatarF1

Belachelijk

In F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, laat producer en dj Ronald Molendijk weten het totaal niet eens te zijn met dit soort regels. “De Formule 1 zou het allerbeste moeten zijn wat automobielfabrikanten of in het geval van Red Bull frisdrankmerken kunnen maken. Ik ben dus ook tegen de budget cap, ik vind het belachelijk dat er zoveel restricties op zitten. Als je als merk 800 miljoen kan vrijmaken voor een auto moet je dat vooral doen.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen gepiepeld

Lees ook: Ook Madrid wil grand prix organiseren

Lees ook: Ferrari geeft hoop voor titels nog niet op

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden