Ook Madrid wil grand prix organiseren

door Gijs Leuvenink
F1-75 spanje

Madrid heeft zich gemeld als een potentiële organisator van een grand prix. De Spaanse hoofdstad heeft dat bij Formule 1-baas Stefano Domenicali gemeld, vertelde de Italiaan tegen Marca.

"Ze hebben zich zeker gemeld", aldus Domenicali in de Spaanse krant. "Wij zijn blij met de aanmeldingen. We kennen ook de Spaanse passie voor de sport, met Fernando Alonso en Carlos Sainz zijn er twee succesvolle coureurs zien we de interesse groeien vanuit hen. Het is niet aannemelijk dat we twee keer daar gaan rijden, maar zeg nooit nooit."

Focus op Barcelona

Domenicali houdt het interview direct een slag om de arm voor een mogelijke overgang naar Madrid. "We hebben een uitstekende verstandhouding met het circuit van Barcelona. Onze focus ligt volledig bij hen, we hebben immers een contract met ze." Dat contract loopt nog tot en met 2026.

barcelonathursday1-442954

Historie

Mocht het er wel van komen dat er twee keer in een seizoen geracet gaat worden in Spanje, is dat geen unicum. In 2012 was dat voor het laatst, zowel in Barcelona als op het stratencircuit van Valencia werd er gereden. Ook een race nabij Madrid is niet compleet nieuw, het circuit van Jarama ligt onder de rook van de Spaanse hoofdstad en daar werden negen officiële grands prix afgewerkt.

Lees ook: McLaren neemt afscheid van technisch directeur James Key

Lees ook: Atlantic City bouwt Formule 1-circuit

Lees ook: Fernando Alonso: Aston Martin zeer getalenteerd team

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden