Ronald Molendijk in F1 aan Tafel: Honda is geen goede partner

door Tim Koenders
Honda AT

Honda is volgens Ronald Molendijk een hele slechte partner. Dat liet de dj, producer en muziekdeskundige weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Na vele succesvolle jaren maakte Honda in 2015 haar rentree in de Formule 1 als motorleverancier van McLaren. De motor was in het eerste jaar veruit de zwakste van het veld. In de jaren die volgden maakte Honda grote stappen. In 2018 ging Toro Rosso met de motoren van Honda rijden om te kijken of de motor goed genoeg was voor Red Bull Racing. Dit bleek het geval en het topteam besloot vanaf 2019 met Honda motoren te gaan rijden. Red Bull mikte op een langdurige samenwerking, ook Max Verstappen ging hiervan uit. Toch maakte Honda eind 2020 bekend de Formule 1 na 2021 te verlaten. Na een jaar afwezig te zijn komen ook de eerste geruchten van een nieuwe terugkeer, dit keer in samenwerking met Aston Martin.  

Honda - Max
Foto: Red Bull Content Pool

MotoGP

“Laat ik het gewoon maar zeggen. Honda is een hele slechte partner. Ze zijn al meerdere keren uit de Formule 1 gestapt. Ze hebben een traject met Jos Verstappen opgezet waar ze mee zijn gestopt. Als ik teameigenaar was zou ik niet staan te springen als Honda aan de deur staat.” Dat liet dj, producer, muziekdeskundige en Formule 1-liefhebber Ronald Molendijk weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.  “Je ziet het ook in de MotoGP. Daar weigeren ze een kampioenschapsmotor aan Valentino Rossi te geven terwijl ze dat contractueel verplicht zijn. Alleen omdat ze niet blij zijn dat hij naar Yamaha is gegaan. Als je ziet hoe ze met dit soort dingen omgaan is het gewoon geen fijne partner.”

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden