Russell met zwarte helm in 2022 uit respect voor Schumacher

door Tim Koenders
alonso sprint imola

George Russell rijdt in 2022 met een zwarte helm in plaats van een rode helm waar hij de afgelopen jaren mee reed. Hij doet dit uit respect voor Michael Schumacher die bij Mercedes van 2010 tot en met 2012 met een rode helm reed. 

George Russell heeft via de sociale media van Mercedes zijn helm waarmee hij dit seizoen gaat rijden openbaar gemaakt. De afgelopen jaren reed hij bij Williams met een helm die voornamelijk rood van kleur was. Dit seizoen rijdt de talentvolle Brit naast Lewis Hamilton bij Mercedes. Bij de overstap naar een nieuw team is het vaak ook tijd voor een nieuw ontwerp.  Russell heeft ervoor gekozen om met een vooral zwarte helm te rijden in plaats van een rode. Vooral de gedachte erachter is een mooi gebaar van de Brit met startnummer 63.

Rode helm + Mercedes = Schumacher

De helm waarmee hij dit jaar gaat rijden is zwart met rode accenten. Russell heeft gekozen voor de zwarte helm uit respect voor Michael Schumacher die van 2010 tot en met 2012 voor het Duitse team reed. De zevenvoudig wereldkampioen reed altijd met een rode helm. Een rode helm in een Mercedes is kenmerkend voor Schumacher. Dat is de reden waarom Russell de kleurstelling van zijn helm heeft gewijzigd. “De rode helm in een Mercedes is van Schumacher, dat wil ik respecteren.”

Lees ook: Roestige Albon denkt dat nieuwe auto's hem helpen

Lees ook: Williams onthult nieuwe bolide van Nicholas Latifi en Albon

Lees ook: F1 aan tafel: De app van Olav Mol

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen