Russell na sprintrace: Penalty was terecht

door Shakyra van den Heuvel
George Russell, Qatar, 2023

Voorafgaand aan de sprintrace had Russell al een penalty ontvangen voor het in de weg zitten van Leclerc in de sprint shootout, hierdoor moest werd hij drie plekken naar achteren gezet. Ook in de sprint heeft hij een 5 seconden penalty gekregen voor het inhalen van Piastri buiten de baan. Uiteindelijk eindigde hij op de 8e plek en weet hij het laatste punt binnen te halen. 

Gelijk vanaf de start liet George Russell zien dat hij snel was en wist al een aantal coureurs in te halen. Wanneer hij aankwam bij Piastri, kreeg hij weerstand van de Mclaren-coureur. Russell wist hem uiteindelijk in te halen, maar dit gebeurde buiten de baan om waarvoor hij uiteindelijk een penalty heeft gekregen. 'Het was een eerlijke penalty. Oscar had het recht om mij van de baan te duwen en ik hoopte dat hij dat niet ging hij doen', zegt de Brit tegen F1.com. Daarna werd het steeds lastiger voor Russell om zijn tegenstanders in te halen. Ook Sainz bleek lastiger dan gedacht voor hem. 'Het was jammer dat ik niet voorbij kon gaan aan Carlos. Het was lastig om hem in te halen omdat hij het snelste was in de twee bochten die uiteindelijk het begin zijn van het rechte stuk, de plek waar er ingehaald kwan worden. Hij was gewoon snel op de juiste stukken'. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

'Sneller dan Ferrari'

Vanavond start George Russell vanaf de vijfde positie. Hij verwacht dat het dan makkelijker zal gaan. 'Ik verwacht dat we een snellere raceauto hebben dan Ferrari'. Charles Leclerc mag vanaf pole position vertrekken en Carlos Sainz heeft zich gekwalificeerd naar een vierde plek op de grid. 'We zullen het zien', zegt Russell glimlachend. 

 

Lees ook: Max Verstappen wint de sprintrace in Amerika

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van de Verenigde Staten: VT1 en kwalificatie

Lees ook: Max Verstappen snelt naar pole position voor sprintrace in Austin

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden