Russell opgelucht met P6: Het was lastig om de finishlijn te halen

door Shakyra van den Heuvel
George russell Zandvoort

George Russell weet na een gevecht met Ricciardo als zesde over de finishlijn te komen. Met een aantal goede gevechten met Sainz en Ricciardo was het een gebeurtenisvolle race voor de Brit om zoveel mogelijk punten te scoren. 

Russell mocht de race starten vanaf de achtste positie en weet dus twee plekken te stijgen in de einduitslag. Ondanks zijn problemen met de bandendegradatie weet hij een mooi resultaat neer te zetten. "Ik voelde mij heel erg goed na de rode vlag. Daarna zat ik heel erg dicht achter Carlos, maar ik kon net niet de inhaalactie maken. Helaas vroeg dit te veel van mijn banden waardoor ik veel grip verloor", aldus een tevreden Russell tegenover F1.com. Richting het einde van de race weet Ricciardo aansluiting te vinden bij Russell en maakt hem het zelfs nog wat lastig. Uiteindelijk weet de Mercedes-coureur zijn positie te behouden en eindigt op P6. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Op naar Brazilië 

Vorig jaar in Brazilië wist George Russell zijn eerste overwinning in de Formule 1 te halen. Hierdoor heeft hij goede herinneringen aan het circuit overgehouden. "Ik vind het leuk om weer terug te gaan naar Sao Paulo. De auto zal het daar ook goed doen en ik denk ook niet dat we weer problemen zullen hebben met de banden zoals dit weekend". Volgende week is er weer een sprintweekend in Brazilië en kunnen we kijken naar wat Russell dit weekend kan doen. 

Lees ook: Verstappen wint met overmacht de Grand Prix van Mexico

Lees ook: Race Gemist: F1-Mexico

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & Kwalificatie Grand Prix van Mexico

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden