Sainz: "Het was niet mijn beste dag"

210008-scuderia-ferrari-emilia-romagna-gp-thursday

Carlos Sainz slaagde er in Imola niet in om zich in de top 10 te kwalificeren. De Spanjaard kwam tekort om door te gaan naar Q3 in de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia Romagna. Sainz was na afloop van de kwalificatie dan ook teleurgesteld met de elfde startplaats. 

Het was pijnlijk en weinig, 61 duizendste kwam Carlos Sainz tekort om door te gaan naar Q3 in de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. "Het was close, maar ver van waar ik zou willen zijn, dan zou ik namelijk drie of vier tienden sneller zijn", zo liet Sainz weten tegenover Grand Prix Radio.

210029-emilia-romagna-gp-fp-gallery-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

De Ferrari-coureur denkt wel dat hij sneller kan omdat hij in bijna iedere bocht van het circuit wel snel is. "Ik denk dat ik in iedere bocht snel kan zijn als ik het goed doe. Je moet alleen de ronde goed opbouwen en in één rondje iedere bocht perfect nemen, dat ontbrak bij mij."

"Ik ben wel een beetje teleurgesteld. Natuurlijk had ik graag in Q3 gereden en deelgenomen aan dat geweldige gevecht wat we net hebben gezien. Ik heb nog wat werk te doen en moet de auto nog steeds beter gaan begrijpen. Ik ga mijn best doen, dan komt het wel goed, maar zaterdag was niet mijn beste dag", besloot Sainz.

Lees ook: Norris teleurgesteld na kwalificatie GP Emilia-Romagna

Lees ook: Ricciardo: “Moeilijk weekend, ik was niet snel genoeg”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden