Carlos Sainz: Hoop niet dat we moeten leven met porpoising

3639737

Ferrari coureur Carlos Sainz hoopt dat het porpoising probleem snel verholpen gaat worden, zo laat hij weten aan Autosport. Door het porpoising effect stuiteren de auto's op de rechte stukken en dat kan gevaarlijk zijn. 

Het probleem oplossen gaat heel lastig worden zonder een stuk performance te breken. Teams moeten dus een keuze gaan maken: het porpoising houden of een stuk performance inleveren. "Ik hoop niet dat we moeten leven met porpoising en vertrouw dan ook volledig op de engineers om het beter te maken", aldus Sainz. De Spaanse coureur hoopt op een snelle oplossing. "Het voelt totaal niet fijn om met 300km/h zo'n 35mm steeds op en neer te gaan, gewoon vervelend."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

 

Verminderd zicht

Valtteri Bottas beklaagde zich al over het beperkte zicht wat er opspeelt tijdens het stuiteren. Zeker met het aankomen bij bochten is het zicht duidelijk minder. "Het beïnvloedt van alles en nog wat, het is niet comfortabel, visueel word je beperkt en omdat de downforce op en neer gaat heeft het ook invloed op het remmen", zegt de Fin. Als het te lang blijft gebeuren, kan het invloed hebben op de betrouwbaarheid van de auto. "Het is voor ieder team een challenge en we moeten er leren mee om te gaan", aldus Bottas.

In shock door porpoising

Ook Alpha Tauri coureur Pierre Gasly heeft zich er over uitgesproken. "Het was even een shock toen we voor het eerst met de auto de baan op gingen, dit hadden we niet verwacht", vertelt de Fransman.

Lees ook: Logistieke problemen voor Haas

Lees ook: F1 aan tafel: Verstappen verrast vriend en vijand

Lees ook: Formule 1 tot en met 2025 op Imola

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen