Sainz teleurgesteld: "Hadden top-5 kunnen rijden"

210007-scuderia-ferrari-saudi-arabian-thursday

Carlos Sainz houdt een dubbel gevoel over aan de kwalificatie. De Spanjaard had een groot moment in Q2, maar wist zijn bolide knap uit de muur te houden. Na zijn spin wist hij niet verder te komen dan de vijftiende stek. 

Tijdens het eerste deel van de kwalificatie leek Carlos Sainz sterk. In zijn eerste run wist hij meteen de snelste tijd neer te zetten. Vervolgens verloor hij in het tweede deel van de kwalificatie zijn bolide. De Spanjaard spinde en kon nog maar net zijn auto uit de muur houden. Sainz kon bij de microfoon van Jack Plooij van Ziggo Sport nog niet verklaren waarom. "Eerst voelde alles goed, maar op de mediums had ik een moment in bocht elf. Die momenten bleef ik maar krijgen en ik weet niet zo goed hoe, dat moet ik analyseren."

Goede auto

Na afloop baalt Sainz van de slechte kwalificatie. Volgens hem waren de auto en de balans goed. "We hadden makkelijk top-5 kunnen rijden in Q3, maar een foutje hier is onvergeeflijk. Op een andere baan hadden we er niet veel last van gehad, maar hier is het toch anders", aldus de Ferrari-coureur.

Tijdens de kwalificatie was het druk op de baan en ook Sainz had last van traag rijdende coureurs. Zo reed Pierre Gasly midden op de baan terwijl Sainz in een vliegende ronde zat. Zelf vindt Sainz het een raar moment. "Ik was bezig met een snelle ronde en ik dacht dat hij mij gewoon voorbij zou laten." Dat gebeurde niet, want Gasly bleef midden op de baan rijden. "Ik weet het niet, ik vind het een beetje raar", vertelt Sainz. Pierre Gasly kreeg een officiële waarschuwing van de FIA voor het incident.

Lees ook: Top & Flop: GP van Saoedi-Arabië VT3 en kwalificatie

Lees ook: Top en Flop: Grand Prix van Saoedi-Arabië VT1 & VT2

Lees ook: Piastri wint F2-sprintrace, mooie tweede plek voor Viscaal

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen