Sargeant na Qatar: Uitvallen is het laatste wat ik wilde doen

door Shakyra van den Heuvel
logan-sargeant-2023-qatar-zaterdag

Dat Logan Sargeant van Williams een moeilijk jaar doormaakt als rookie, daar kunnen we inmiddels niet meer omheen. Gedurende zijn eerste seizoen heeft hij nog geen enkele punt kunnen binnenhalen voor het team en daarnaast heeft hij al een aantal crashes op zijn naam staan. Ook in Qatar heeft hij de race niet kunnen afmaken doordat hij ziek was geworden tijdens de race.

Tijdens de Grand Prix van Qatar heeft Sargeant zijn race vroegtijdig moeten afbreken doordat zij ziek was geworden in de auto. Na afloop werd bekend dat hij al de gehele week griepsymptomen had en daarnaast volledig uitgedroogd uit zijn auto stapte. Sargeant had, net zoals in Singapore, de keuze gemaakt om geen drinkwater mee te nemen in zijn auto. Hierdoor had hij geen toegang tot vocht waardoor hij uitgedroogd raakte. "Het laatste wat ik wilde doen is uitvallen, maar ik moest mijn gezondheid voorop zetten. Ik neem de komende week om te herstellen en dan ben ik weer volledig terug in Austin, waar ik heel erg naar uit kijk", zegt Logan Sargeant tegen F1.com. 

 

Speculaties

Al een tijdje zijn er verschillende speculaties over de toekomst van Logan Sargeant bij Williams. Zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af en momenteel heeft hij nog geen nieuw contract getekent. De Amerikaan heeft nog geen geweldige prestaties laten zien waardoor hij onder druk komt te staan. James Vowles, de teambaas van Williams, heeft laten weten dat hij pas na het seizoen gaat beslissen wie er volgend jaar naast Alex Albon gaat rijden. "We zijn blij met zijn ontwikkeling, maar hij moet het nu elke race gaan laten zien", zegt Vowles bij F1.com.

 

Lees ook: F1 aan Tafel: Max Verstappen: 3x wereldkampioen!

Lees ook: Helmut Marko zet Perez onder druk: Staan drie coureurs klaar

Lees ook: Alfa Romeo-coureurs blij met dubbele puntenfinish in Qatar

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden