Sauber-coureurs verrast door vertrek Kaltenborn

ericsson

Normaal is er weinig aandacht van de pers voor Sauber, maar sinds het opstappen van Monisha Kaltenborn afgelopen woensdagavond is het een drukte van belang in de hospitality unit van de Zwitsers. Voor Marcus Ericsson kwam het vertrek van Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn als een verrassing. "Ik heb dit niet eerder meegemaakt", aldus de Zweed.

Kaltenborn zou het niet eens zijn geweest met de koers die de Zwitserse eigenaar Longbow Finance voor ogen had. Longbow Finance, dat medegefinancierd zou worden door de Zweedse sponsoren van Ericsson, zou hebben geëist dat de Zweedse coureur beter materiaal zou krijgen dan teamgenoot Pascal Wehrlein

Volgens Ericsson klopt hier echter niets van: “Pascal en ik hebben de beschikking over hetzelfde materiaal. Dat is altijd zo geweest en zal ook altijd zo blijven.” Ook Wehrlein was verrast door het plotselinge vertrek van Kaltenborn, maar lijkt zich verder weinig zorgen te maken: "Het is mijn taak om zo hard mogelijk te rijden."

Over de opvolging van Kaltenborn doen inmiddels de wildste verhalen de ronde. De eerder genoemde Colin Kolles lijkt dat verhaal vooral zelf de wereld in te hebben geholpen en zou absoluut geen kandidaat zijn. Ook de naam Frederic Vasseur is gevallen, maar de oud-teambaas van Renault laat weten niets voor de positie te voelen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen