Sauber-coureurs zeer tevreden met behalen Q2

door Tim Koenders
Kick Sauber GP China 2024

Valtteri Bottas en Zhou Guanyu kwalificeerden zich als twaalfde en vijftiende voor de Grand Prix van Spanje. Beide coureurs geven aan veel vertrouwen in de auto te hebben.

Bij Sauber zullen ze tevreden terugkijken op de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Zowel Valtteri Bottas als Zhou Guanyu wisten uit het eerste deel van de kwalificatie te komen. Bottas ziet zelf ook in dat het team goede kansen heeft op punten op zondag. “We hebben dit weekend een betere auto. Het ziet er veel beter uit dan in Canada. Ik heb het hele weekend al vertrouwen in de auto. We hebben een stapje gemaakt en dat zien we direct terug in het resultaat.” Dat liet de Fin weten aan Formula 1. “Morgen wordt onze grootste kans om punten te pakken dit seizoen. Daarom hebben we een goede dag nodig. Het is een mooie kans, ik kijk ernaar uit.”

Zhou Guanyu

Net als teamgenoot Valtteri Bottas heeft ook Zhou Guanyu dit weekend veel meer vertrouwen in de auto. “Ik ben misschien nog niet zo tevreden met het resultaat, dat komt ook omdat je altijd meer wil. We zijn teruggegaan naar het oude chassis, dat heeft mij het vertrouwen weer teruggegeven.” De Chinees denkt de vorm ook de komende races vast te kunnen houden. “Ik denk dat de komende circuits beter bij onze auto passen. We hebben niet eens veel updates meegenomen dit weekend.”

Lees ook: Norris verslaat Verstappen tijdens spannende kwalificatie in Barcelona

Lees ook: Mari Boya wint Formule 3-sprintrace in Barcelona

Lees ook: Victor Martins wint sprintrace vol met track limits

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden