‘Sauber kondigt rijdersduo in Abu Dhabi aan’

JFX9019

Sauber hoopt op korte termijn duidelijkheid te geven over het rijdersduo voor 2018. De verwachting is dat naast Marcus Ericsson volgend jaar Charles Leclerc bij het Zwitserse team in de basis staat.

Teambaas Frédéric Vasseur wil tijdens het laatste raceweekend van 2017 meer duidelijkheid geven. "We kunnen de aankondiging hopelijk in Abu Dhabi doen. Maar in ieder geval voor Melbourne volgend jaar. Ik zal het niet telkens een week blijven uitstellen", vertelt Vasseur aan Crash.net.

Motorleverancier Ferrari wil meer grip op het team krijgen en ziet het liefst de eigen rijders Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc bij Sauber instappen, maar de Zwitsers lijken in ieder geval vast te houden aan Ericcson. De Zweed wordt gesteund door de eveneens Zweedse investeerders achter Sauber. Voor het tweede stoeltje zou Leclerc nu de beste papieren hebben. Hij reed tot volle tevredenheid van Vasseur al een paar vrije trainingen bij Sauber: "Leclerc doet het prima. Hij is consistent en heeft altijd een goede snelheid."

Met de line-up Ericsson-Leclerc lijkt het doek te vallen voor Pascal Wehrlein. De Duitser uit de Mercedes-stal heeft zelf al toegegeven dat Williams zijn enige optie is voor 2018.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen