Sauber: 'Magnussen reed fucking gevaarlijk'

dcd1805oc106

Tijdens de afgelopen race in Japan kwamen Charles Leclerc en Kevin Magnussen op het rechte stuk met elkaar in contact. De Deen probeerde de Monegask te blokkeren toen hij hem wilde passeren, maar dit liep uit op een lekke achterband voor de een en kapotte neus voor de ander. Terwijl de safetycar naar buiten werd gestuurd, mopperde Leclerc via de boordradio over de 'domme actie' van Magnussen. Sauber-teambaas Frédéric Vasseur steunt zijn pupil en gaat zelfs nog een stapje verder.

Hij vindt dan ook dat Magnussen bestraft had moeten worden. "Naar mijn mening was het vrij duidelijk, maar er werd verder geen actie ondernomen. Ik was een beetje verbaasd. Hij is dit seizoen betrokken bij alle grote ongelukken, kijk maar na. Maar ik ben niet de scheidsrechter, dat is de FIA. Zij moeten de beslissingen nemen," sprak Vasseur tegenover Motorsport.com. "Zijn actie was fucking gevaarlijk, hij reageert altijd te laat en op een dag zal hij een groot ongeluk veroorzaken. Wanneer je 320 km/u rijdt, dan is dit méér dan gevaarlijk!"

Leclerc had in Japan kans om punten te scoren, maar mede door deze aanrijding viel dit in het water. "Het begin van de race was goed, de snelheid was daar. We moesten stoppen tijdens de safetycar om de neus te vervangen en we probeerden een andere strategie, maar het was al klaar. Het is jammer omdat we er weer bij zaten. Het was zijn eerste keer op Suzuka en het was niet gemakkelijk," besloot Vasseur.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen