Schouderoperatie Marquez ‘lastiger dan verwacht’

07 dec 2018
44833521_342729726515856_5613691559187841024_n

De operatie aan de schouder van MotoGP-kampioen Marc Marquez was een stuk gecompliceerder dan vooraf verwacht. Dat zegt chirurg Xavier Mir die de ingreep afgelopen week uitvoerde bij het Institut Universitari Dexeus in Barcelona. “Eigenlijk is het onvoorstelbaar dat hij met deze schouder de wereldtitel heeft gewonnen”, zei Mir tegen de Spaanse krant Marca.

In met name de tweede helft van het seizoen schoot de linkerschouder van Marc Marquez een aantal keren uit de kom. Bij de laatste race in Valencia nog gebeurde het. Samen met zijn collega’s Teresa en Victor Marlet voerde dokter Mir de ingreep aan de schouder van Marquez uit. “We hebben eerst de buitenkant van de schouder gestabiliseerd en vervolgens hebben we de diverse banden en pezen hersteld. Dat was een complexe ingreep. Vaak is het hiermee niet opgelost, maar we hebben meteen de arm in alle mogelijke standen geduwd en getrokken en dat ging allemaal zonder problemen. Alles bleef netjes stevig op zijn plaats.”

Marquez gaat nu een revalidatieperiode van zes weken in, waarbij hij onder voortdurende controle van het artsenteam staat. “Stapje voor stapje, want het heeft echt wel tijd nodig voordat Marc de schouder weer volledig kan belasten”, aldus dokter Mir. “Maar bij sommige patiënten gaat het herstel een stuk sneller dan bij anderen.”

07 dec 2018

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen