Schumacher: "Baal dat ik Q2 niet gehaald heb"

1018829788-LAT-20210925-GP2115_123313_ONZ9962-968

Mick Schumacher is tevreden met zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland. De Duitser zal de race als vijftiende starten. "Ik denk dat we over het algemeen tevreden mogen zijn. Natuurlijk baal ik ervan dat het ons niet gelukt is om net Q2 binnen te glippen. Die hoop had ik wel", stelde Schumacher in gesprek met Ziggo Sport.

Hoewel Schumacher sneller was dan Antonio Giovinazzi, had de Duitser stiekem toch op meer gehoopt. "We zaten meer één seconde van Q2 af en dat is onfortuinlijk", begint de Haas-coureur. "Toch denk ik dat we een goede auto en een goede ronde hadden. We mogen tevreden zijn met wat we hebben laten zien."

Ervaring opdoen met wisselende baanomstandigheden

Voor Schumacher hebben de wisselvallige weersomstandigheden toch nog wat opgeleverd. De Duitser kon zo namelijk meer ervaring opdoen met rijden onder wisselende baanomstandigheden. "In deze condities, vooral als we er nog niet eerder in gereden hebben, krijg je meer ervaring als je meer rondes rijdt. Dat was voor ons erg belangrijk om die ervaring op te doen en om de limiet van de auto op te zoeken. Die limiet hebben we gevonden."

Mick Schumacher / Haas / Sotsji / Rusland / Formule 1 / 2021
Foto: Haas F1 Team Media (Zak Mauger / LAT Images)

Hoewel de prestaties niet slecht zijn, baalt Schumacher er wel van dat het gat naar de rest van het veld nog zo groot is. Wat betreft de race gaat hij er open in. "Sommige weerradars zeggen dat het gaat regenen tijdens de race, anderen voorspellen zon. De condities zijn altijd moeilijk te voorspellen, maar eerlijk gezegd zal ik de weerscondities hoe dan ook voor lief nemen en er gewoon voor gaan."

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Rusland kwalificatie

Lees ook: Norris over eerste pole: “Risico heeft vruchten afgeworpen”

Lees ook: Sainz: “Heb goede tow nodig bij start van de race”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen