Schumacher: "Niet tevreden over mijn kwalificatie"

Schumacher-Stiermarken

Mick Schumacher kwalificeerde zich als negentiende voor de Grote Prijs van Stiermarken. Hoewel de jonge Duitser voor zijn teamgenoot kwalificeert, is hij zelf niet erg te spreken over zijn kwalificatierondje.

"Ik ben niet tevreden over mijn rondje", begon Schumacher voor de camera van Ziggo Sport. De jonge coureur van Haas had al meteen overstuur in bocht één, waardoor hij niet optimaal aan zijn ronde begon en het lastig was deze verloren tijd nog in te halen. "Ik had een groot moment in bocht één, wat geen lekker begin is van een ronde. Daarna verbeterde iedereen om mij heen zich nog een beetje, dus ik kon niks doen."

Schumacher-Stiermarken-2-700x467
Mick Schumacher Stiermarken Grand Prix - Media Haas F1 Team

Strijd Williams

Schumacher heeft zich wel voor zijn teamgenoot Nikita Mazepin gekwalificeerd. Daarmee pakt hij in het onderlinge kwalificatieduel nu een zeven tegen één voordeel ten opzichte van de Rus. Voor Schumacher is het verslaan van zijn teamgenoot echter niet zijn hoofddoel. "Het is leuk om je teamgenoot te verslaan, maar mijn doel was de Williams van Nicholas Latifi voor te blijven. Helaas lukte me dit niet."

De Duitser voegt hieraan toe te gaan analyseren met zijn team waar ze het verschil kunnen maken de volgende keer, maar voorlopig moet hij het doen met een P19 op de startgrid.

Lees meer: Verstappen oppermachtig in Oostenrijk en pakt pole postion

Lees meer: Verstappen pakt pole: “Enorm blij om hier thuis op pole te staan”

Lees meer: Schumacher licht inspectie Haas-auto door Vettel toe

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden